Lajmet lokale

lajmet-lokale

Sot sĂ« bashku me bashkĂ«punĂ«torĂ«, veteranĂ« tĂ« UÇK-sĂ« dhe me shumĂ« qytetarĂ« filluam ditĂ«n me zbulimin e pllakave pĂ«rkujtimore pĂ«r nder tĂ« 28 nĂ«ntorit, DitĂ«s sĂ« Flamurit tonĂ« kombĂ«tar e tĂ« PavarĂ«sisĂ«, ditĂ«lindjen e UÇK-sĂ« dhe tĂ« komandantit Adem Jashari.

Zbulimin e pllakave përkujtimore e vazhduam në këto fshatra:

*NĂ« Senoc shtĂ«pia (Halil HamĂ«z Krasniqi), e cila dikur shĂ«rbente si ambulantĂ« e UÇK-sĂ«,

*PolluzhĂ« shtĂ«pia e (Ibrahim MorinĂ«s) -qĂ« ka qenĂ« bazĂ« logjistike e UÇK-sĂ«,

*PolluzhĂ«- shtĂ«pia e dĂ«shmorit tĂ« Kombit (Shani Hotit) qĂ« shĂ«rbente si ambulantĂ« e UÇK-sĂ«,

*Çifllak- shtĂ«pia e (Agim Thaçit)- bazĂ« iluftĂ«s sĂ« UÇK-sĂ«,

*Çifllak – shtĂ«pia e (JahĂ« Sali Kabashit)- Mulliri qĂ« ka qenĂ« bazĂ« logjistike e UÇK-sĂ«,

*Ratkoc- shtĂ«pia e (Qamil Adem Krasniqit)- bazĂ« ilegale e LKÇK-sĂ« dhe bazĂ« e UÇK-sĂ«,

*Ratkoc – shtĂ«pia e (Malush Rasim Latifit)- dikur bazĂ« ilegale e LKÇK-sĂ« dhe bazĂ« e UÇK-sĂ«.

Nderuam e pĂ«rkujtuam sakrificĂ«n e atyre qĂ« dhanĂ« jetĂ«n pĂ«r liri, duke zbuluar pllakat qĂ« i pĂ«rkujtojnĂ« rolin dhe kontributin e madn tĂ« familjeve qĂ« shtĂ«pitĂ« e tyre dhe gjithçka patĂ«n i vunĂ« nĂ« shĂ«rbim tĂ« luftĂ«s pĂ«r liri e tĂ« UshtrisĂ« Çlirimtare tĂ« KosovĂ«s.

Këto përkujtimore do të shërbejnë si dëshmi të përjetshme të historisë sonë më të re.

Përjetësisht do të jetojë 28 Nëntori!

Lavdi të rënëve ndër breza për lirinë e atdheut!

SL

(Feed generated with FetchRSS)