​Gjykata vendos: Biden fitues në Nevada

​gjykata-vendos:-biden-fitues-ne-nevada

Gjykata e Lartë e shtetit amerikan të Nevada vendosi sot që Joe Biden mposhti Donald Trump në zgjedhjet presidenciale të 4 nëntorit.

Vendimi unanim i shtatë gjyqtarëve jo-partiakë i jep Biden gjashtë vota elektronike nga shteti federal i Amerikës perëndimore.

Procedura gjyqësore shkaktoi kontroll shtesë mes përpjekjeve ligjore nga stafi i Trump dhe Partia Republikane për të parandaluar pranimin e të gjitha 1.82 milion votave të dërguara me postë dhe për të ndaluar numërimin e 1.4 milion votave të tjera.

Biden fitoi në Nevada me një epërsi prej 33.596 votash, ose 50.06 për qind, ndërsa Trump mori 47.67 për qind të votave.

Pjesëmarrja e më shumë se 1.8 milionë votuesve të regjistruar në Nevada ishte pothuajse 77.3 për qind, ndërsa ishte 76.8 për qind gjatë zgjedhjeve presidenciale 2016, kur demokratja Hillary Clinton fitoi Nevada me pak më pak se 2.5 për qind avantazh ndaj Trump.

Disa shtete të tjera federale amerikane pritet të konfirmojnë rezultatet e zgjedhjeve sot.

The post ​Gjykata vendos: Biden fitues në Nevada appeared first on Rahovecnews.net.