Nipat e Minës së Banit, e ikur nga Prizreni nga masakrat kërkojnë farefisin

nipat-e-mines-se-banit,-e-ikur-nga-prizreni-nga-masakrat-kerkojne-farefisin

Nipat e Mina e Banit, një nënë e ikur në Turqi më 1953, me tre fëmijët e saj, pas masakrimit në afërsi të Prizrenit, ku ishin vra shtatë vëllezërit dhe burri i saj, kërkojnë nipat e njërit nga vëllezërit e saj të shpëtuar atëherë nga masakra.

Mina kishte ardhur në Turkutogllu të Turqisë, me njërin nga dajtë e saj, sepse asaj pushteti serb i asaj kohe i kishte masakruar shtatë vëllezër dhe burrin Izetin. Ajo ka marrë tre fëmijët e saj, dy djem Hashimit e Shefikut dhe një vajze dhe ka arritur në Turqi, për të shpëtuar fëmijët nga masakrat e mundshme. Në Kosovë i ka metë edhe një dajë që e ka pas emrin Sadik.

Sadiku nga Prizreni dhe qenë para 30 vjetësh në Turqi, te nipat e Minës, por që nga viti 1980 kanë shkëputur kontaktet. Ai ka tregua se ka tre djem, Omerin,  Zyberin dhe Numanin, por ata nuk kanë qenë kurrë në Turqi. Sadiku ka treguar se ka katër shtëpi në Prizren.B.Sot

Autorja e kësaj video dhe të intervistuarit që kërkojnë familjarët e tyre në Prizren luten që kjo video të shpërndahet me qëllim të gjetjes së familjes.

The post Nipat e Minës së Banit, e ikur nga Prizreni nga masakrat kërkojnë farefisin appeared first on Rahovecnews.net.