Shkencëtarët në kërkim të gjeneve të pavdekësisë

shkencetaret-ne-kerkim-te-gjeneve-te-pavdekesise

Shkencëtarët rusë kanë njoftuar, se në të ardhmen e afërt do të angazhohen me zhvillimin e modelit kompjuterik të plakjes së njeriut, me ndihmën e të cilit shpresojnë të gjejnë gjenet e pavdekësisë, transmeton ZR.

Këto studime të veçanta duhet të bëhen një përparim, hop i vërtetë dhe të përmbysin të gjitha përfytyrimet ekzistuese shkencore mbi proceset biologjike të plakjes.

Sipas fjalëve të shkencëtarëve, vitaliteti i organizmit të njeriut fillon të zbehet, të fiket që në moshën 13-vjeçare.

Shkencëtarët janë fort të prirur të besojnë, se kur të evidentojnë gjenin e veçantë të jetëgjatësisë, i cili është zbuluar tashmë te minjtë e bardhë, mizat Drosophila dhe kërpudhat njëqelizore, ata do të mund të rrisin afatet biologjike të jetës së njeriut në disa herë.

The post Shkencëtarët në kërkim të gjeneve të pavdekësisë appeared first on 04 Online.