Rahoveci, nuk është shumë i madh, por as nuk është i vogël.

Një shkrim nga Mezahir Haxhijaha

Qyteti i cili është padyshim një nga qytetet më të vjetra në pjesën jug-perëndimore të Kosovës është Rahoveci, nuk është shumë i madh, por as nuk është i vogël.

Rahoveci do të ishte një vend edhe më i mirë nëse të gjithë do të kujdeseshin të hidhnin mbeturinat atje ku duhet.

Ajo që duhet theksuar më shumë është se gjithnjë e më shumë njerëz po largohen. Papunësia dhe pagat e ulëta
nuk janë sekret.
Mendoj se Festivali Botëror i Poezisë,Hardh Fest ,hyrja në finale e KB Rahoveci ,dhjetra prezantime dhe shpërblime për kualitetin dhe cilësin e verës kanë ndihmuar shumë për të popullarizuar Rahovecin në botë.
Edhe nëse çështjet ekzistenciale do të zgjidheshin, askush nuk do të largohej nga ky qytet i mrekullueshëm.

Ah edhe diçka…. unë shoh edhe një problem të madh !Për dikë që i pëlqen të ecë, rrugët për këmbësorët janë të këqija.

Ky është vendi ku linda,ky është qyteti im!