Ekspertët: Koronavirusi mund të mos zhduket kurrë

ekspertet:-koronavirusi-mund-te-mos-zhduket-kurre

Eksperti i sëmundjeve infektive dhe drejtori i Qendrës për Hulu mtim të Sëmundjeve Infektive në Minesota, Michael Osterholm, ka thënë se ka shumë mundësi, që bota nuk do të shpëtoj kurrë nga koronavirusi.

“Në kurrë nuk do ta zhdu.kim këtë virus”, tha Osterholm në Newsroom të CNN, duke krahasuar këtë virus me HIV-in.

Ai gjithashtu ka thek.suar se ne do të duhet të pregatitemi të për ballemi me të gjatë gjithë jetës, mirëpo nuk do të mund ta zhdu.kim kurrë.

Osterholm tha gjithashtu se ndërsa po bëhen përparime të thek.suara në gjetjen e vaksinës efektive të Covid-19 ky do të jetë vetëm hapi I parë drejt mposhtjes së koronavirusit, ndërsa tha se nuk duhet të mbështetemi tek vaksina, por duhet të vazhdojmë të mbajmë të gjitha masat e këshilluara nga ekspertët (mbajtja e maskës, distancimi social, pastrami I vazhdueshëm I duarve). /Gazeta Express/