Nuk kalon as rezoluta e PDK-së për pandeminë

nuk-kalon-as-rezoluta-e-pdk-se-per-pandemine

Për këtë rezolutë kanë votuar vetëm 21 deputetë, kësisoj nuk ka pasur kuorum të mjaftueshëm

Deputeti i PDK-së Bekim Haxhiu ka treguar pikat e kësaj rezolute.

“Pas debatit që kemi pasur për menaxhimin e pandemisë dhe situatën me Covid-19, PDK ka listuar 6 rekomandime. 1 Autorizohet komisioni që në afat sa me të shpejt të sjell për miratim në Kuvend ligjin anti-covid. 2. Kërkojmë urgjentisht që Qeveria me vendim të veçanta të rris pagat e profesionisteve shëndetësorë, ky vendim duhet t’i përfshijë të gjithë zyrtarët që përballën me Covid-19. 3. Ministria e Shëndetësisë të mundësoj punësimin edhe të 1 mijë e 500 punëtorëve shëndetësorë etje”, tha Haxhiu. /Rahovecnews.net/