Disa shenja të depresionit që nuk duhet t’i injoroni

disa-shenja-te-depresionit-qe-nuk-duhet-t’i-injoroni

Irritimi është një simptomë e përbashkët e depresionit

Njerëzit me depresion shpesh mund të bëhen irritues.

Dhe nëse një detyrë e veçantë ditore shkakton një lloj irritimi ose padurimi, por përfundon duke u bërë tepër i irrituar, mund të jetë për shkak të depresionit.

Edhe gjërat e thjeshta mund të çojnë në sjellje të tmerrshme, edhe nëse ngjarjet nuk vlehen domosdoshmërisht nga shpërthimi.

Nëse i përjetoni këto informacione mund të burojë potencialisht nga depresioni.

Njerëzit me depresion shpesh ndiejnë zhgënjim dhe nervozizëm, si dhe shpresë dhe vuajtje.

Mos e injoroni nëse ndjeni nervozizëm në rritje.

Modeli i gjumit shkakton humbje psikologjike

Një natë ose dy raste të përafërta nuk shkaktojn depresion, një shenjë depresioni mund të jetë çështje kronike e gjumit ose pagjumësi.

Pavarësisht nëse ndjehen të lodhur, shumë njerëz me simptoma të depresionit kronik kanë probleme të bien në gjumë ose të bëjnë në gjumë.

Ndjenja e zemërimi dhe e fyerjes

Ata me simptoma të çrregullimit depresiv janë të shpejtë në zemërim.

Disa shprehin ndjenjën se jeta është e padrejtë.

Nëse ju ose dikush që kujdeseni për zemërimin, mund të jetë depresion.

Për më tepër, ata mund të ndjehen të indinjuar nga vështirësitë e perceptuara ose situatat që ata mendojnë se janë të padrejta.

Lëkundjet e dobta abnormale

Shumë gjëra në jetë mund të ndryshojnë gjendjen shpirtërore.

Lëkundjet ekstreme të humorit mund të jenë një simptomë e sëmundjes mendore, kryesisht kur gjendja shpirtërore është drastike.

Një shembull i kësaj është zhgënjimi për diçka që zakonisht kalon pa u vënë re.

Kini parasysh nëse ju ose dikush që e doni papritur ka shpërthime emocionale ose lëkundje humori.

Vetëvlerësim i ulët

Simptomat e depresionit kronik gjithashtu mund të shkaktojnë që individët të luftojnë me vetëbesim të dobët.

Kjo ndjenjë bëhet një “normë” për disa që vuajnë nga depresioni, kështu që ata nuk e kuptojnë më atë.

Ndjenja të tilla të mungesës së vlerës së vetvetes shpesh bëjnë që një person të tërhiqet nga interesat e tij tipike dhe madje të largohet nga familja dhe miqtë.

Me kalimin e kohës, ata preferojnë ta shohin veten në dritën më të keqe të mundshme.

Mjerisht, kjo vetëm rrit emocionet e tyre të vetmohshme dhe ushqen më tej ndjenjën e tyre të pavlefësisë.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky infromacion!