Mbi 200 mijë raste me koronavirus në Afrikën e Jugut

mbi-200-mije-raste-me-koronavirus-ne-afriken-e-jugut

Rastet e koronavirusit në  kanë kaluar shifrën e dyqind mijëve.

Ministri i Shëndetësisë, Zweli Mkhize, tha se katër provinca ishin në rrezik të një rritjeje, duke shtuar se një bllokim për ato krahina ishte i mundur.

Provincat e prekura janë Gauteng, Kepi Perëndimor, Kepi Lindor dhe KwaZulu-Natal.

Ministria e shëndetësisë, megjithatë, thotë se një rritje më e madhe mund të kishte përjetuar nëse vendi nuk do të ishte futur në bllokim, raporton BBC-ja.

Afrika e Jugut është në proces të lehtësojë kufizimet e saj në fazat më të fundit, që është rihapja e shkollave për më shumë studentë këtë javë.

The post Mbi 200 mijë raste me koronavirus në Afrikën e Jugut appeared first on Rahovecnews.net.