Syla: Po dëmtohen bujqit, sa më parë të hapet afati për subvencione e grante në bujqësi

syla:-po-demtohen-bujqit,-sa-me-pare-te-hapet-afati-per-subvencione-e-grante-ne-bujqesi

Syla ka thënë se shumë bujq janë dëmtuar kudo në Kosovë, pasi që nuk i kanë marrë ende as pagesat direkte të vitit 2019.

“E pa pranushme zvarritja e aplikimit për subvencione ndaj bujqeve gjë e cila po ju vështirëson punën. Shumë bujq gjithë andej Kosovës janë dëmtuar shumë ku disa prej tyre ende nuk i kanë marrur pagesat direkte të vitit 2019. Bujqit kanë filluar korrjen e grurit por aplikimi për subvencione ende nuk u është mundësuar”, ka shkruar Syla.

Ai ka kërkuar që Qeveria e Kosovës të marr masa sa më parë për hapjen e afatit për subvencione dhe grante, që të ndihmohen dhe motivohen bujqit në punët e tyre.

“Për arsye të motivimit të bujqve dhe lehtësimit të punës në sektorin e bujqësisë, qeveria e Kosovës sa më parë të marrë masa për hapjen e afatit për subvencione dhe grante që ky sektor mos të dëmtohet edhe më shumë”, ka shkruar në fund Syla.