Ky është ilaçi natyral që ndihmon të dhembjet menstruale, diarreja dhe të i thati

ky-eshte-ilaci-natyral-qe-ndihmon-te-dhembjet-menstruale,-diarreja-dhe-te-i-thati

Ithtarët e mjekësisë tradicionale posaçërisht e theksojnë çajin e kësaj bime.

Bar vershi (Sempervivum tectorum), në gjuhën popullore është i njohur edhe si bur.gulli i pullazeve apo thonjës.

Në kopsht apo në saksi patjetër do të duhej të kultivoni bar veshin, sepse posedon cilësi të shumta shëruese.

Ithtarët posaçërisht e theksojnë çajin e kësaj bime i cili ndihmon te rastet e menstruacioneve të rënda, ngërçet menstruale, diarreja dhe te i thati.

Për çaj zieni 10 g bar veshi të freskët apo 12 g murgull pullazi të thatë në 250 ml ujë.

Pas zierjes përmbajtjen kullojeni dhe lëreni të ftohet.

Filxhanin e parë të çajit e pini në mëngjes në bark të zbrazët, pastaj në çdo orë nga një lugë.

Për shtatzënat dhe nënat që ushqejnë foshnjat me gji nuk rekomandohet dhe duhet ta shmangin.

The post Ky është ilaçi natyral që ndihmon të dhembjet menstruale, diarreja dhe të i thati appeared first on Rahovecnews.