Skulptorja unike, i jep shpirt natyrës

skulptorja-unike,-i-jep-shpirt-natyres

Pothuajse gjysma (48%) e gjithë tokës ishte e mbuluar në pemë, me kohën dhe ndërhyrjen njerëzore, këto pemë janë zbritur në gjysmën e sasisë origjinale

Një e pesta e pyjeve origjinale kanë mbetur të paqena. Vlerësohet se ka më shumë se 3 trilionë pemë në të gjithë tokën.

Përveç oksigjenit që ata prodhojnë, pemët janë gjithashtu një vend i shkëlqyeshëm i zakonshëm për zogjtë, lakuriqët, prishjet, etj. Përveç kësaj, edhe pemët e ngordhura mund të luajnë një rol jetësor në ekosistem dhe për pemët e ardhshme.

Pasi pema të ketë vdekur, ajo zakonisht grumbullohet në vend. Sidoqoftë, nuk është e vetmja jetë e natyrshme pas një peme pasi ato mund të shkojnë në një udhëtim dhe të mbajnë pasurinë e saj ekologjike larg, transmeton lajmi.net..

Këto pemë zakonisht lëvizin nëpër liqene, lumenj ose oqeane dhe quhen druflima. Udhëtimi që ata marrin shumicën e kohës është i shpejtë. Pema mund të lihet në një pjesë të ndryshme të shtëpisë së saj origjinale me të njëjtin ekosistem.

Debra Bernier u jep këtyre drifteve të mrekullueshme edhe më shumë bukuri duke i shndërruar ato në skulptura befasuese.

Duke qenë e rrethuar nga drunjtë në Victoria, Kanada, Debra studioi formën e secilës pjesë dhe gdhendi me kujdes ose shtuar natyrën për të formuar figura të buta femërore.

The post Skulptorja unike, i jep shpirt natyrës appeared first on Rahovec News.