Pak njerëz e kanë ditur: Kjo lule është mishngrënëse

pak-njerez-e-kane-ditur:-kjo-lule-eshte-mishngrenese

Venus flytrap apo Dionaea muscipula, është një lule apo bimë mishngrënëse, që pre e saj janë kryesisht insektet. Ato kjo lule i han me gjethet e saja që i ka me një strukturë të formuar si thepa, shkruan Gazeta Metro. 

Venus flytrap apo Dionaea muscipula është një bimë mishngrënëse, që gjendet në Bregun Lindor të Shteteve të Bashkuara në Karolinën e Veriut dhe Karolinën e Jugut.

Kjo bimë pre e i ka kryesisht insektet dhe arachnids, të cilat i zë me gjethet e saja që i ka me një strukturë kurth të formuar nga pjesa e fundit e secilës prej gjetheve të bimës, të cilat janë të ndërtuara nga qime të vockla të quajtura qime të ndjeshme.

Kur një insekt ose merimangë zvarritet përgjatë gjetheve të lules, prek një qime të saj dhe më pas kurthi përgatitet të mbyllet, duke u mbyllur shpejt vetëm nëse ndodh një kontakt tjetër brenda afro njëzet sekondave.

Më poshtë keni edhe një video të kësaj bime, ku shihet se si i ngrënë ajo insektet.

The post Pak njerëz e kanë ditur: Kjo lule është mishngrënëse appeared first on Rahovec News.