Pandemia Coronavirus po përshpejton ndryshimin ekonomik botëror

pandemia-coronavirus-po-pershpejton-ndryshimin-ekonomik-boteror

Edhe para pandemisë COVID-19 ekonomia botërore po ndryshonte nga proteksionizmi, dëshira për zinxhirë më të shkurtër furnizimi dhe më shumë qëndrueshmëri. Sipas ekonomistëve të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, pandemia mund ta përshpejtojë këtë prirje. Prodhimi ndërkombëtar i mallrave kishte ndryshuar tashmë që para krizës së COVID-19 për shkak të përdorimit në rritje të robotëve dhe…

Source