Për herë të parë dy kadetë nga Kosova diplomuan në Akademinë Ushtarake të SHBA

per-here-te-pare-dy-kadete-nga-kosova-diplomuan-ne-akademine-ushtarake-te-shba

Arelena Shala dhe Yll Dalladaku janë dy kosovarët e parë që po diplomojnë në akademinë ushtarake West Point, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Tani këta dy kosovarë do t’u shtohen radhëve të Forcës së Sigurisë së Kosovës për t’i ndarë njohuritë dhe përvojat e tyre të mësuara në SHBA. Në këtë ngjarje të diplomimit që është e rëndësisë së madhe, është duke marrë pjesë edhe Presidenti amerikan, Donald Trump, i cili pritet të mbajë një fjalim.

Ndërsa dy të diplomuarit në fjalë, kanë folur për Zërin e Amerikës në prag të diplomimit.

“Kjo më bën të ndihem edhe më shumë krenare sepse kur eci në skenë dhe më thirret emri im dhe i Yllit, do të përmendet edhe emri i Kosovës. Kjo më bën të jem edhe më shumë krenare që Presidenti i SHBA-ve do të dëgjojë dhe do të dijë se Kosova ka qenë e suksesshme në West Point”, ka thënë Arelena Shala.

“Ndjehem krenar që kam përfaqësuar vendin tim dhe kam pasur mundësinë që ta jap kontributin tim për ta përforcuar imazhin e vendit tim në një vend si West Point”, ka thënë Yll Dalladaku. /rel/klank

Foto:

The post Për herë të parë dy kadetë nga Kosova diplomuan në Akademinë Ushtarake të SHBA appeared first on Rahovecnews.net.