Puna para kompjuterit shton nevojën për këtë vitaminë

puna-para-kompjuterit-shton-nevojen-per-kete-vitamine

Pothuajse të gjithave na lidh puna me kompjuterin dhe na duhet të rrimë shpesh herë me orë të tëra para tij. Duke u fokusuar në ekranin e kompjuterit, sytë gjithmonë reagojnë ndaj pikave të ndritshme dhe të errëta. Ndaj ata që punojnë në kompjuter kanë nevojë për vitaminë A. Sytë harxhojnë shumë rodopsinë, pigment fotosensitiv, që është i nevojshëm për të parë sa më mirë. Vitamina A luan rol të…

Source