A shtoni peshë nëse flini më pak?

a-shtoni-peshe-nese-flini-me-pak?

Një studim tregon që njerëzit që flini në mesatare 6 orë kishin një matje të belit prej 3cm më të mire se ata që flinin 9 orë gjatë natës.

Sipas rezultateve të studimit gjumi mund të ndikojë në sëmundjet metabolike si diabeti.

Studimet të udhëhequra nga DR. Laura Hardie, nuk shikoi vetëm për humbjen dhe përfitim e peshës por edhe per ndikimin e gjumit në shëndetin e metabolizmit si presioni i gja.kut, kolesteroli, sheqeri në gjak dhe funksioni i tiroideve.

Studimi ka përfshirë 1,615 të rritur që raportuan gjumë të gjatë natën dhe kujdes në ushqimet që konsumonin.

Pacientët kanë pasur kontroll të peshës dhe kontrolla të presionit të gja.kut.

Zbulimet shikuan dallimin mes personave që flenë më gjatë natën.

Ata që flenë më pak natën patën rezultate të ulëta në HDL,një faktor tjetër i gja.kut që ndikon në problemet shëndetësore.

HDL kolesterol është “kolesterol i mirë” që ndihmon të humbisni peshën e tepërt dhe që i mbron nga sëmundjet e zemrës.

Studimi nuk gjeti ndonjë lidhje mes gjumit të shkurtër dhe dietës më pak të shëndetshme, një fakt që i surprizoi studiuesit.

The post A shtoni peshë nëse flini më pak? appeared first on Rahovecnews.