Kuriozitete interesante nga bota!

kuriozitete-interesante-nga-bota!

Për shkak të mosbalancës gjinore, deri në vitin 2020, 24 milionë burra kinezë nuk do të jenë në gjendje të gjejnë një bashkëshorte.

– Një papagall me Puck, renditet në Librin e Rekordeve Botërore Guinness si “Zogu me fjalorin më të madh në botë”. Ai është në gjendje të artikulojë 1728 fjalë në anglisht. Ai jo vetëm imiton, por krijon shpesh fraza dhe fjali të tijat.

– Më 1 korrik 1916, në Betejën e Somës në Francë, një sasi eksplozivi prej gati 30 mijë kg eksploziv shpërtheu, duke krijuar një krater 300 metra të gjerë dhe 90 metra të thellë. Shpërthimi, u dëgjua deri në Londër, dhe ishte më i zhurmshmi i kryer nga njeriu në histori deri në atë moment.

The post Kuriozitete interesante nga bota! appeared first on Rahovec News.