Përpjekje e re e armëpushimit mbi Libinë nga Presidenti egjiptian Sisi

perpjekje-e-re-e-armepushimit-mbi-libine-nga-presidenti-egjiptian-sisi

Presidenti egjiptian Abdulfettah al-Sisi njoftoi një iniciativë të re për armëpushimin në Libi, duke parashikuar uljen e armëve dhe kushtet e zgjidhjes politike, transmeton Kosova Post.

Takimi me Kalif Khafterin, Komandantin e Ushtrisë Kombëtare Libiane dhe Akile Salih, Presidentin e Dhomës së Përfaqësuesve në Tobruk, i cili e mbështeti atë, Presidenti egjiptian Abdulfettah al-Sisi njoftoi përpjekjen e re të armëpushimit në Libi, e cila parashikonte kushtet e zgjidhjes politike.

Sisi theksoi gjithashtu se iniciativa gjithashtu parashikon artikuj të tillë si përfaqësim të barabartë të tre rajoneve në Këshillin Presidencial, unifikimin e institucioneve shtetërore Libiane dhe miratimin e deklaratës kushtetuese./KosovaPost/.

The post Përpjekje e re e armëpushimit mbi Libinë nga Presidenti egjiptian Sisi appeared first on Rahovecnews.net.