Del në shitje i gjithë fshati afër Stokholmit, ky është çmimi (FOTO)

del-ne-shitje-i-gjithe-fshati-afer-stokholmit,-ky-eshte-cmimi-(foto)

Nëse jeni milioner dhe kërkoni një vend të përshtatshëm për tu relaksuar e për të qëndruar vetëm, atëherë ky fshat në Suedi me siguri që do  t’ju hyjë në punë.

I gjitha do të kushtojë 7 milionë dollarë. Me këto para mund të blini një fshat të tërë plotësisht funksional në Suedi, vetëm 90 minuta në veri të Stokholmit.

Sipas informacioneve thuhet se ky fshat i ndërtuar në shekullin e 18-të si vendpushim shëndetësor, Sätra Brunn është një shembull i përsosur i arkitekturës së fshatit suedez, i kompletuar me një kishë, një shkollë dhe një hotel, ndërsa ka dhe një aktivitet imbolitimi për ujin e përroit të tij lokal.

Duhet theksuar se fshati, që ka qenë në një zone pas për 320 vjet, u ble nga pronarët aktualë në fillimin e viteve 1990. Ata donin ta ruanin siç ishte, dhe janë përpjekur vetëm ta përmirësojnë, pa tjetërsuar pamjen e tij.

Vlen të cekët se bashkë me fshatin, ofrohen dhe dhjetëra hektarë toka të pyllëzuara, që mund të përdoren për projekte zhvillimore. Personat që kujdeseshin për të janë në moshë tashmë dhe mendojnë se është koha që drejtimin ta marrë në dorë dikush tjetër, ndaj kanë vendosur të tërhiqen.

Sätra Brunn Sweden

Sätra Brunn Sweden

Sätra Brunn Sweden

Sätra Brunn Sweden

The post Del në shitje i gjithë fshati afër Stokholmit, ky është çmimi (FOTO) appeared first on Rahovec News.