Visar Ymeri: Mund të protestohet, por vendimi i Kushtetueses duhet pranuar dhe zbatuar

visar-ymeri:-mund-te-protestohet,-por-vendimi-i-kushtetueses-duhet-pranuar-dhe-zbatuar

“Gjykata Kushtetuese, ka qenë mjaft kreative në arsyetimin që e ka bërë. Në bazë të materialit që e ka publikuar mbrëmë, goxha mirë e arsyeton vendimin e vet, të cilit i referohet vitit 2014”.

Ymeri në Edicionin Special në Klan Kosova, ka thënë që megjithatë, Kushtetuesja me këtë vendim, ka tejkaluar kompetencat e veta.

“Ka shkuar përtej shqyrtimit të kushtetueshmërisë së dekretit të Thaçit për emërimin e Hotit për kryeministër. Mirëpo ka edhe mbështetje në rendin kushtetues, por në disa gjëra pak edhe e ka tejkaluar kompetencën e vet”.

Përkundër pakënaqësive që mund të ketë, Ymeri vlerëson se megjithatë Vetëvendosje duhet ta zbatojë vendimin e Kushtetueses.

“Edhe nëse nuk e pranon këtë aktgjykim, duhet ta zbatojë pasi s’ka rrugë tjetër. Është plotësisht legjitime që ata që janë të pakënaqur të protestojë kundër kësaj qeverie dhe të kërkojë zgjedhje”.

“Në parim protestat janë të mira, kur ka kërkesa të drejta dhe progresive. VV ka të drejtë ta manifestojë pakënaqësine e vet për vendimin e Gjykatës Kushtetuese”, është shprehur Ymeri.