Shqipëria ndër vendet me varësi më të lartë nga turizmi në botë, pasoja nga Covid-19

shqiperia-nder-vendet-me-varesi-me-te-larte-nga-turizmi-ne-bote,-pasoja-nga-covid-19

Shqipëria vlerësohet si një nga shtetet që do ta vuajë më shumë pandeminë e Covid-19 në ekonominë e saj, me një rënie që varion nga -5% sipas FMN dhe Bankës Botërore, deri në -9%, sipas BERZH. Varësia e lartë nga turizmi, është një prej arsyeve kryesore, që i bën pesimiste parashikimet e institucioneve ndërkombëtare. Visual Capitalit, duke përpunuar të dhënat nga Organizata Botërore e Turizmit ka…

Source