Të lindësh në një qytet të madh, përparësi për karrierën

te-lindesh-ne-nje-qytet-te-madh,-perparesi-per-karrieren

Vendlindja dhe pagat, një lidhje e vërtetuar. Sipas një kërkimi të ri, thjesht fakti i lindjes në një qytet të madh ka ndikim pozitiv te pagat në të ardhmen. Studimi i realizuar nga ekonomisti Clément Bosquet nga Universiteti Cergy-Pontoise në Francë dhe Henry G. Overman nga London School of Economics i publikuar në Journal of Urban Economics, tregon lidhjen mes madhësisë së qytetit të vendlindjes…

Source