Prodhuesi britanik i avionëve Rolls Royce largon nga puna 9 mijë njerëz

prodhuesi-britanik-i-avioneve-rolls-royce-largon-nga-puna-9-mije-njerez

Rolls Royce, i cili mendon se tkurrja në sektorin e aviacionit, e cila u godit nga epidemia e koronavirusit, do të vazhdojë pas epidemisë, vendosi të largojë 9 mijë njerëz, transmeton Kosova Post.

Prodhuesi i motorëve të avionëve Boeing 787 dhe Airbus A350, i cili ka gjithsej 52 mijë punonjës, është furnizuesi i avionit më të madh në industrinë e aviacionit.

Meqenëse motorët e avionëve marrin pagesa sipas kohës së përdorimit, fluturimet që ndërpriten për shkak të epidemisë pritet të ndikojnë seriozisht në të ardhurat e kompanisë, e cila është një nga prodhuesit më të rëndësishme industriale në Mbretërinë e Bashkuar.

Kompania, me një qarkullim prej mbi 18 miliardë dollarë në vitin 2019, merr më shumë se gjysmën e të ardhurave të saj nga industria e aviacionit dhe shumica e largimeve nga puna do të bëhen në këto departamente.

Rolls Royce njoftoi se do të kursente 1.5 miliard dollarë në vit me largimin e këtyre puntorëve./KosovaPost/.

The post Prodhuesi britanik i avionëve Rolls Royce largon nga puna 9 mijë njerëz appeared first on Rahovecnews.net.