Banka Botërore paralajmëron se 60 milionë njerëz rrezikojnë “varfërinë ekstreme”

banka-boterore-paralajmeron-se-60-milione-njerez-rrezikojne-“varferine-ekstreme”

Deri në 60 milionë njerëz do të shtyhen në “varfëri ekstreme” për shkak të koronavirusit, paralajmëron presidenti i Bankës Botërore. David Malpass ka thënë se banka pret që rritja ekonomike globale të zvogëlohet për 5 për qind këtë vit, pasi të gjitha vendet po përballen me pandeminë. Kjo ka bërë që tashmë miliona njerëz ta humbasin punën e tyre dhe bizneset të rrezikojnë falimentimin…

Source