Zyrtare: Superliga fillon me 7 qershor dhe mbaron me 25 korrik

zyrtare:-superliga-fillon-me-7-qershor-dhe-mbaron-me-25-korrik

Komiteti Ekzekutiv i FFK-së sot mbajti mbledhjen e vet të radhës, nën drejtimin e presidentit Agim Ademi, ku diskutoi për gjendjen në futbollin e Kosovës me theks të veçantë për mundësitë e vazhdimit të garave në futboll, ku ka caktuar edhe datat.

Pas vendimit të Ministrisë së Shëndetësisë për lejimin e garave në Ipko Superligën e Kosovës, KE shqyrtoi mundësitë që në këtë rang  të garave të nisin zhvillimi i stërvitjeve në përputhje me udhëzimin e MSH-së dhe IKSHPK-së, ndërsa me 7 qershor do të startojë kampionati.

“KE  është i vetëdijshëm për situatën në të cilin gjendet Kosova, por po ashtu është i vetëdijshëm edhe për rëndësinë e përfundimit të garave në Ipko Superligë, pasi që ky rang i garave ka impakt edhe në garat evropiane, prandaj është edhe prioritet, që garat të zhvillohen në këtë ligë që të mos dëmtohen klubet që do ta fitojnë të drejtën e pjesëmarrjes në garat e Evropës”.

“KE thekson se rruga më e mirë është që gjithçka të vendoset në fushën e gjelbër. Në këtë  mënyrë klubet kanë mundësi të përgatiten mjaftueshëm deri në fillimin e ndeshjeve. KE  do të ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme që ndeshjet të zhvillohen në mënyrën sa më të mirë mundshme në përputhje me Udhëzimet e Institucioneve shtetërore”.

“Ndeshjet do të zhvillohen  pa shikues dhe sipas orarit që kanë paraparë organet e FFK-së që do të zhvillohen prej 7 qershorit e deri më 25 korrik.  KE falënderon Ministrinë Shëndetësisë, MKRS-në si dhe organet tjera për mirëkuptimin dhe vendimin e drejt në të mirë dhe interes të futbollit”.

“Ndonëse, në këtë fazë janë  lejuar zhvillimi i garave vetëm për Ipko Superligën e Kosovës, KE varësisht prej situatës do të kërkojë  që garat të lejohen edhe për rangjet tjera, por gjithnjë duke mos rrezikuar shëndetin e qytetarëve e me këtë edhe të futbollistëve”.

“KE do të jetë në përkrahje të klubeve, duke ditur gjendjen e tyre të vështirë  e sidomos tash në këtë kohë kur edhe përgatitjet e tyre kërkojnë më shumë shpenzime do të shikojë  mundësitë që t’u del në ndihmë.  KE do t’i ndihmojë klubet për mjete dizenfektuese dhe mjete tjera të nevojshme.  KE u bën thirrje klubeve që t’u përmbahen  me përpikëri udhëzimeve të institucioneve shtetërore dhe të FFK-së”, thuhet në njoftim .

KE në fund uroi klubet për një rifillim të garave dhe me shpresën që gjithçka do të shkojë si është më së miri, që të mos ketë lëndime e as infektime dhe nga kjo pandemi të dalim edhe më të fortë e të shëndetshëm.

The post Zyrtare: Superliga fillon me 7 qershor dhe mbaron me 25 korrik appeared first on RahovesNews.