Kurti: Marrëveshja për linjën ajrore me Serbinë mu prezantua me vonesë

kurti:-marreveshja-per-linjen-ajrore-me-serbine-mu-prezantua-me-vonese

Gjatë kësaj vizite Kurti ka folur për marrëveshjen e aviacionit mes Kosovës dhe Serbisë.

Lexo edhe:

Kurti flet për qeverinë e re, deklarimet e kundërshtarëve i quan ‘ping-pong’ politik

Sipas tij kjo nuk është një marrëveshje e plotë por një shprehje e interesit.

Kurti  është shprehur se Qeveria e Kosovës është për bashkëpunim rajonal dhe se bashkëpunimi duhet të jetë i qëndrueshëm.

“Ne e dimë versionin final të asaj marrëveshjeje,  që mua më është prezantuar me vonesë atëherë kur kishte përfunduar negocimi dhe draftimi i saj. Ne jemi për bashkëpunim rajonal. Kushtetushmëria dhe ligjshmëria, dhe e dyta rentabiliteti ekonomik. Të gjitha bashkëpunimet tona do të duhet të jenë të qëndrueshme.  Ajo nuk është marrëveshje në kuptimin e plotë, por shprehje e interesit. Ndodhemi në kushtet e pandemisë që ka ngrirë një varg aktivitetesh dhe edhe këtë”, tha Kurti.