Shkencëtarët në Kaliforni gjejnë ‘kurën’ e shpëtimit/ Zbulojnë antitrupin që bllokon 100% futjen e koronavirusit brenda trupit

shkencetaret-ne-kaliforni-gjejne-‘kuren’-e-shpetimit/-zbulojne-antitrupin-qe-bllokon-100%-futjen-e-koronavirusit-brenda-trupit

Shkencëtarët e një kompanie bioteknike në Kaliforni kanë njoftuar se kanë zbuluar një antitrup që bllokon komplet koronavirusin dhe e kanë quajtur atë “kura”. ‘Sorrento Therapeutics’, me bazë në San Diego në SHBA ka deklaruar se antitrupi STI-1499 ndalon 100% koronavirusin që të hyjë në qelizat e shëndetshme njerëzore.

Sipas mediave të huaja Ilaçi i Sorrento, i quajtur STI-1499 është një numër antitrupash me qeliza imune që neutralizojnë patogjenin Covid, dhe bllokojnë virusin tëtë futet brenda turpit.

Ndërkohë kompania në një deklaratë për shtyp, tha se shpreson se mund të krijojë 200 mijë doza antitrupash në muaj, dhe kjo mund të jetë një mënyrë më e shpejtë se sa pritja e krijimit të vaksinës.

Bëhet me dije se kompania e ka paraqitur ‘kurën’ për miratim urgjent nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA (FDA), por ende nuk ka marrë dritën e gjelbër.

The post Shkencëtarët në Kaliforni gjejnë ‘kurën’ e shpëtimit/ Zbulojnë antitrupin që bllokon 100% futjen e koronavirusit brenda trupit appeared first on Rahovec News.