Kosova ka materiale të bollshme arkivore

kosova-ka-materiale-te-bollshme-arkivore

Ky objekt i arkivit shtetëror ruan dokumentet kapitale të shtetit të Kosovës. Arkiva shtetërore është i vendosur në një objekt të vitit 1977.

Drejtori i këtij institucioni thotë që objekti është në nivel të arkivave të rajonit, dhe lirshëm mund të krahasohet me to.

Ai thotë që për nga numri i materialeve arkivore qëndrojnë gogja mirë. Sipas tij edhe pse arkiva nuk ka jetë të gjatë, aty ka mjaftueshëm përmbajtje fizike.

Në objektin e arkivës është edhe një depo që siç thotë Zyberaj ruhet pasuria e kujtesës kosovare historike .

Sipas drejtorit ky fakt ja vështirson punën arkivit.

Kjo e vështirëson edhe shkallën e sigurisë këtu, një element tejet i rëndësishëm për arkivën.

E një pjesë të materialeve të arkivës për shkak të okupimit gjenden në Serbi.

Ndërkohë, drejtori i departamentit të arkivit e tregon mënyrën se si qytetarët mund të vizitojnë arkivën.

Në këtë hapësirë disa pjesë të dollapeve janë anti/atom në mënyrë që dokumentet e materialet e rëndësishme të shtetit të lihen në vend të sigurtë.

Pavarësisht kësaj, ky objekt ka nevojë edhe për investime të tjera në të.