Letra të lagura në lavatriçe, truku që ju ndihmon t’i lani rrobat në mënyrën e duhur

letra-te-lagura-ne-lavatrice,-truku-qe-ju-ndihmon-t’i-lani-rrobat-ne-menyren-e-duhur

Larja e rrobave mund të shndërrohet në makth nëse nuk e bëni atë siç duhet. Larja rregullisht parandalon grumbullimin e rrobave të pista dhe foleve të baktereve dhe erë të keqe, por vetëm larja e tyre nuk mjafton, duhet që ta bëni  mirë ose pa bërë gabime që dëmtojnë rrobat tuaja.

Në këtë kuptim, disa truke ju lejojnë të thjeshtoni dhe zvogëloni kohën e larjes së rrobave pa gabime.

Truku që ju ndihmon të hiqni pushin e rrobave

Ky truk do t’ju kursejë kohë të çmuar. Dihet se larja e rrobave kërkon shumë kohë: ndarja e artikujve, vendosja në lavatriçe, varja, tharja, mbledhja, hekurosja dhe palosja… nganjëherë duhet kohë shtesë për të hequr pushin nga rrobat pas tharjes.

Pse formohet pushi?

Kur lani pëlhura të ndryshme, ndodh shpesh që mbi to ka disa fije të vogla të quajtura “gëzof”. Përveç dhënies së një pamje të lënë pas dore, të vjetër dhe të dëmtuar të veshjeve, ato në mënyrë të pashmangshme prishin kënaqësinë e shumëpritur pas kësaj detyre të rëndë. Ju e gjeni veten duke i hequr ato një nga një ose duke i larë sërish rrobat tuaja për t’i hequr qafe ato. Një humbje e jashtëzakonshme kohe që e bën edhe më të mërzitshme detyrën e larjes së rrobave!

Për fat të mirë, ekziston një truk që do t’ju lejojë të kini veshje të pastra, të freskëta dhe mbi të gjitha pa push. Nëse dëshironi të hiqni rroba pa push nga lavatriçja, duhet që pasi t’i keni vendosur në lavatriçe, të shtoni edhe një letër të lagur dhe më pas të filloni procesin e larjes.

Kjo metodë e thjeshtë dhe e lirë do t’ju ndihmojë të mbroni rrobat tuaja nga këto fibra të bezdisshme. Në fakt, letrat e lagura janë të dobishme falë fuqisë së tyre absorbuese që tërheqin dhe ruajnë fijet e indeve dhe flokëve që ndonjëherë ngjiten në veshje. Të gjitha këto grimca përfundojnë në lavanderi dhe më pas gjenden në peshqirin e lagur, duke ju lejuar të merrni rroba të buta dhe të pastra dhe duke kursyer kështu torturat për të hequr gëzofin më vonë.

Si t’i përdorni siç duhet letrat e lagura

Për të marrë rezultate të kënaqshme, është thelbësore që të zgjidhni pëlhurat e duhura. Në fakt, është shumë e rëndësishme që ato të jenë aq të trasha sa të mund të lahen në lavatriçe pa u prishur. Për të provuar forcën e saj, thjesht mund të provoni ta grisni një, duke e tërhequr. Nëse nuk e grisni dot lehtësisht me dorë, ato janë perfekte për t’u përdorur në lavatriçe.

Rekomandohet të mos përdorni rroba për këtë qëllim, ato nuk kanë aftësinë të ruajnë gëzofin dhe nuk do të shihni ndonjë ndryshim, duke i përdorur ato. Nëse nuk dëshironi që të perdorni letrat e lagura, ju mund të zgjidhni pëlhurat anti-bakteriale pa aromë ose të shtoni zbutësin tuaj të preferuar. Për efikasitet maksimal, duhet që të përdorni nga 1 deri në 3 letra të lagur për lavatriçe, jo më shumë.

The post Letra të lagura në lavatriçe, truku që ju ndihmon t’i lani rrobat në mënyrën e duhur appeared first on Rahovec News.