17 persona nuk respektuan vendimin e qeverisë

17-persona-nuk-respektuan-vendimin-e-qeverise

Qytetarët vazhdojnë të mos e respektojnë vendimin e qeverisë kundër përhapjes së koronavirusit në Kosovë.

Qeveria e Kosovës, përkatësisht Ministria e Shëndetësisë ka marrë vendim për vendosjen e masave për parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Mirëpo qytetarët e vendit nuk po i respektojnë në përpikëri këto masa të qeverisë, shkruan lajmi.net.

Vetëm gjatë së martës, Policia e Kosovës ka arrestuar dhe ndaluar 17 persona për veprën “mosveprim sipas dispozitave shëndetësore gjatë epidemisë”.

Numri më i i madh i të ndaluarve dhe arrestuarve është në komunën e Prizrenit, ku Policia e Kosovës në tetë raste, ka arrestuar dhe ndaluar 12 persona.

Më poshtë ju sjellim të gjitha rastet e veprës “mosveprim sipas dispozitave shëndetësore gjatë epidemisë”:

Rr. Adem Jashari, Prizren 12.05.2020-11:05. Është ndaluar i dyshuari mashkull kosovar pasi  nuk ka respektuar vendimin e Qeverisë. I dyshuari është intervistuar, në konsultim me prokurorin është liruar në procedurë të rregullt.

Dragash, Prizren, 11.05.2020-10:35. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar pasi nuk ka respektuar vendimin e Qeverisë. I dyshuari është intervistuar, në konsultim me prokurorin është liruar në procedurë të rregullt.

Fsh. Lubizhdë, Prizren, 12.05.2020-16:40. Janë ndaluar  tre të dyshuar meshkuj kosovarë për shkak se nuk kanë respektuar vendimet e Qeverisë. Të dyshuarit  pas intervistimit me udhëzim të prokurorit janë liruar në procedurë të rregullt.

Rr. Ekrem Rexha, Prizren, 12.05.2020-16:00. Janë ndaluar  dy të dyshuar meshkuj kosovarë pasi  nuk kanë respektuar vendimet e Qeverisë. Pas intervistimit  të dyshuarit  me udhëzim të prokurorit janë liruar në procedurë të rregullt.

Fsh. Zojz, Prizren, 12.05.2020-15:30. Është ndaluar i dyshuari mashkull kosovar pasi  nuk ka respektuar vendimin e Qeverisë. Pas intervistimit i dyshuari me udhëzim të prokurorit është liruar në procedurë të rregullt.

Fsh. Zojz, Prizren, 12.05.2020-14:45. Është ndaluar i dyshuari mashkull kosovar pasi  nuk ka respektuar vendimin e Qeverisë. Pas intervistimit i dyshuari me udhëzim të prokurorit është liruar në procedurë të rregullt.

Rr. Edi Durham, Prizren, 12.05.2020-21:35. Janë ndaluar  dy të dyshuar meshkuj kosovarë pasi  nuk kanë respektuar vendimet e Qeverisë. Pas intervistimit  të dyshuarit  me udhëzim të prokurorit janë liruar në procedurë të rregullt.

Rr. Ekrem Rexha, Prizren, 12.05.2020-22:40.  Njësiti policor kishte vërejtur se një lokal është i hapur dhe duke punuar. I dyshuari mashkull kosovar është intervistuar pasi  kishte vepruar kundër vendimit të Qeverisë dhe i njëjti pas intervistimit me urdhër të prokurorit është liruar në procedurë të rregullt.

Rr. Dëshmorët e Kombit, Deçan, 12.05.2020-20:40. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar për shkak  se i kishte  shërbyer disa persona me kafe. I dyshuari kishte vepruar kundër vendimit të Qeverisë dhe i njëjti pas intervistimit me vendim të prokurorit është dërguar në mbajtje.

Rr. Sadri Demukaj, Deçan, 12.05.2020-20:55. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar pronar i restorantit  për shkak  se brenda në restorant kishte pasur disa persona duke u shërbyer.  I dyshuari kishte vepruar kundër vendimit të Qeverisë dhe i njëjti pas intervistimit me vendim të prokurorit është dërguar në mbajtje.

Rr. Brigada Kosovare, Pejë, 12.05.2020-21:00. Është arrestuar e dyshuara femër kosovare e cila kishte shërbyer me pije alkoolike disa persona. E dyshuara kishte vepruar kundër vendimit të Qeverisë dhe pas intervistimit me vendim të prokurorit është dërguar në mbajtje.

Rr. Agim Ramadani, Mitrovicë, 12.05.2020-23:00. Njësiti policor gjatë patrullimit në një lokal kishte vërejtur tre persona. Ndaj pronarit të lokalit të dyshuarit mashkull kosovar është iniciuar lënda e rastit pasi kishte vepruar kundër vendimit të Qeverisë dhe i njëjti pas intervistimit me urdhër të prokurorit është liruar në procedurë të rregullt, kurse me dy personat tjerë janë marr inspektorët komunal.

Rr. Kral Petri i parë, Mitrovicë, 12.05.2020-23:00. Nga njësiti policor gjatë patrullimit është takuar i dyshuari mashkull kosovar i cili kishte qenë nën ndikim të alkoolit  dhe kishte  vepruar kundër vendimit të Qeverisë. Ndaj të dyshuarit në konsultim me prokurorin është iniciuar lënda e rastit e cila kalon në  procedurë të rregullt.