Krasniqi: Do votojmë kundër qeverisë Hoti, duhen zgjedhje të parakohshme

krasniqi:-do-votojme-kunder-qeverise-hoti,-duhen-zgjedhje-te-parakohshme

Ai tha se nëse ka trend të rritjes së të infektuarve, këto vendime do të rishqyrtohen dhe është nevojë për të pasur një Reformë Zgjedhore.

“Çdo parti opozitare kërkon të rrëzojë qeverinë e të shkojë në zgjedhje, por është e pamundur në një porces zgjedhor për shkak të pandemisë. Vendosëm që zgjedhjet të shtyhen se nuk kishte kushte duke vënë në rrezik jetën e qytetarëve”, është shprehur ai.

I pyetur nga drejtuesi i emisionit qe pse në Serbi dhe Maqedoni kanë ndodhur zgjedhjet, ai tha se Serbia nuk duhet të merret si shembull asnjëherë dhe se Maqedonia ka një kontekst problematik se ka qeveri të përkohshme.

“Do të votojmë kundër qeverisë së Hotit, sepse do të vazhdojmë të jemi parti opozitare, edhe pse ata pretendojnë se shumicën e kanë të konfirmuar. Albin Kurti e rrënoi qeverinë sepse u kalb brenda 50 ditësh nga brenda”, u shpreh Krasniqi.

Në lidhje me Kurtin, ai tha se sa erdhi në detyrë, filloi duke ndërruar ambasadorë edhe pse nuk u kishte ndërruar mandati, filloi stërheqje e menjëhershme, filloi shkarkimet e bordeve të ndërmarrjeve që ishin zgjedhur me konkurse, duke vendosur dentistë që merreshin me çështje të ujërave. “Shkarkimi i Agim Veliut, dëshmonte një dorë të fortë të disiplinuar brenda qeverisë nga ana e tij”, tha Krasniqi.