Vallëzimi nuk është thjesht argëtues, por është gjithashtu i mirë për trurin tuaj

vallezimi-nuk-eshte-thjesht-argetues,-por-eshte-gjithashtu-i-mire-per-trurin-tuaj

Një studim i botuar në “Frontiers in Neuroscience Human”, krahasoi stilet e ndryshme të vallëzimit, të tilla si Jazz dhe Latin-Amerikan, me ushtrimin tradicional, transmeton 04 Online.

Individët që morën pjesë në studim kishin një moshë mesatare prej 68. Pas 18 muajve në rutinat javore të koreografisë së vallëzimit, studiuesit zbuluan se struktura e trurit të të gjithë pjesëmarrësve kishte bërë përmirësime dramatike.

Hipokampusi është rajoni në trurin tonë që është thelbësor për krijimin e kujtimeve të reja dhe gjithashtu shoqërohet me mësimin dhe emocionet. Ky është një lajm shumë mikpritës për ata që merren me degjenerimin e trurit të lidhura me moshën, siç është humbja e kujtesës nga Alzheimer.

Në krye të forcimit të zonës së trurit tuaj të përfshirë me memorje, vallëzimi gjithashtu përmirëson qëndrueshmërinë, fleksibilitetin, ekuilibrin dhe koordinimin e trupit.

Shumë herë, një dëmtim i shkaktuar nga rënia mund të jetë fatale për njerëzit e moshuar. Një në tre të rritur të moshës 50-vjeç e sipër vdes brenda 12 muajve nga pësimi i një frakture të kukave.

Studiuesit besojnë se përmirësimet në ekuilibër mund të vijnë nga koreografia e të mësuarit, e cila kërkon që të koordinoni gjurmët dhe modelet e krahut, së bashku me ndryshimin e shpejtësisë dhe ritmit, transmeton lajmi.net.

Contra dance - Wikipedia

Aspekti shoqëror i vallëzimit nuk duhet të nënvlerësohet gjithashtu, shkruan Daily Health Post. Vallëzimi përfshin njerëz të tjerë dhe mund të zvogëlojë ndjenjat e izolimit dhe stresit shoqëror, të cilat mund të kontribuojnë në depresion dhe rënie konjitive.

Pavarësisht nga cili zhanër mësoni, vallëzimi është një veprimtari shumë-detyruese që ndërthur aspektet konjitive, fizike dhe sociale të gjitha në një. /Lajmi.net/

Reina: Dancing the dream

The post Vallëzimi nuk është thjesht argëtues, por është gjithashtu i mirë për trurin tuaj appeared first on Rahovec News.