Një përqafim nga nëna është në të vërtetë ilaçi më i mirë

nje-perqafim-nga-nena-eshte-ne-te-vertete-ilaci-me-i-mire

Foshnjat japoneze, si të rinj, ashtu si ata katër muaj treguan ritme më të ngadalta të zemrës gjatë përqafimeve nga prindërit e tyre krahasuar me përqafimet nga një i huaj, shkruan Daily Mail, transmeton 04 Online.

Foshnjat nën një vjeç treguan intervale më të gjata midis rrahjeve të zemrës së tyre kur ishin duke u përqafuar sesa kur thjesht mbaheshin, duke sugjeruar nivele më të mëdha relaksimi.

Studimi ofron disa nga provat e para që përqafimet, dhe jo vetëm mbajtja luajnë një rol të rëndësishëm në lidhjen e hershme midis prindërve dhe fëmijëve të tyre.

Studiuesit raportojnë që prindërit dhe foshnjat të dy shfaqën një rritje gjatë një përqafimi në intervalin interbeat (IBI) në një elektrokardiogrami.

IBI është koha midis një forme të veçantë valore që mat aktivitetin elektrik të zemrës. Koha e rritur tregon një ritëm të ngadalësuar të zemrës. /Lajmi.net/

The post Një përqafim nga nëna është në të vërtetë ilaçi më i mirë appeared first on Rahovec News.