Home Shëndetsia Pse shumë prej nesh ndjehen të zemëruar në izolim?

Pse shumë prej nesh ndjehen të zemëruar në izolim?

0
Pse shumë prej nesh ndjehen të zemëruar në izolim?

Për shumë njerëz izolimi, është një përvojë e frikshme që i sheh emocionet të rriten gjithnjë e më shumë.

Për t’i bërë gjërat më keq, shumë prej nesh kanë ngecur në hapësira të vogla, disa të vetmuar dhe si rezultat ndjehemi të zemëruar.

Në rrethana normale, ne kemi shumë gjëra që ndihmojnë në zbutjen dhe uljen e kësaj, të tilla si të dalit për t’u shoqëruar, të shohim miq, të ushtroni rregullisht apo edhe një ndryshim të peizazhit përmes punës ose hobeve në të cilat ne përfshihemi.

Pa asnjë nga këto tani të disponueshme, plus presionin e shtuar të pasigurisë për punët e shumë njerëzve dhe të ardhmen, ajo krijon ankth, frikë, dhe gjithashtu zhgënjim i cili shton zgjimin e shtuar dhe kjo derdhet në zemërim.

Edhe pse ne jemi të kufizuar, prapëseprapë mund të bëni joga ose meditim për të qetësuar mendjen tuaj.

Zemërimi është një emocion maskues, gjithmonë ka diçka nën të, qoftë frika apo paniku për shembull.

Por në vend që të pranojmë se kemi frikë, në vend të kësaj zemërohemi.

Zemërimi dhe të qenit i zemëruar mund të jetë jashtëzakonisht i dëmshëm, por si me të gjitha emocionet tona ajo një mesazh për ne.

Kur ndiejmë se po kontrollohemi ose bllokohemi në një hapësirë ​​të vogël, trupat tanë prodhojnë adrenalinë për të na ndihmuar të” shtyjmë jashtë “për t’i hequr këto kufij.

Kjo normalisht ndodh në javën e tretë deri në të katërtin e ndonjë gjëje të re pasi truri ynë ka tendencë të vendosë nëse duhet të mësohemi me këtë situatë të re ose nëse duhet ta luftojmë atë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Ku po shkon !!