Cakaj anëtarëve të OKB-së: Duhet ta njihni pavarësinë e Kosovës

cakaj-anetareve-te-okb-se:-duhet-ta-njihni-pavaresine-e-kosoves

Cakaj, krahas fjalës së tij për Shqipërinë dhe punën e saj në organizatat ndërkombëtare, në një fjalim që detyrimisht duhet të zgjaste vetëm pesë minuta, u ka bërë thirrje gjithë anëtarëve të Kombeve të Bashkuara për ta njohur pavarësinë e Kosovës dhe pranuar Kosovën në Kombet e Bashkuara.

Vlen të theksohet se ai ka paraqitur sot edhe kandidaturen e Shqipërisë për tu bërë anëtarë jopermanent i Këshillit të Sigurimit për vitin 2022-2023.

Megjithatë, pavarësisht kësaj sfide dhe reagimeve që mund të vijnë nga Serbia, Kina dhe Rusia, Cakaj ka vendosur të mbështesë Republikën e Kosovës në mbledhjen e anëtarëve të Kombeve të Bashkuara.