AVONET: Ministër Vitia, dorëheqja është akt moral, mos menaxhimi i mirë sjell pasoja

avonet:-minister-vitia,-doreheqja-eshte-akt-moral,-mos-menaxhimi-i-mire-sjell-pasoja

AVONET, shpreh shqetësimin e thellë për humbjen e jetës së një të riut, studentit të dalluar nga Komuna e Gjilani, duke vlerësuar vullnetin e të ndjerit për të arrit përgatitjet arsimore të tij, i ndjeri kishte filluar shkallen master në Gjermani.

“I ndjeri kishte shfaqur problem të theksuar shëndetësore dhe duke shpreh shqetësimin e tij me familjaret e tij, kishte kërkuar që të ndikojnë që të kthehet në Kosovës për arsyeje që i ndjeri nuk ishte në gjendje të vazhdojnë të veproj në Gjermani, andaj prindi i të ndjerit duke komunikuar me kryetarin e Komunës së Gjilanit z. Lutfi Haziri dhe në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës së Kosovës në Gjermani, ju mundësuar që i ndjeri të kthehet në Kosovës”, thuhet në njoftim.

“Ardhja e të ndjerit në Kosovës dhe mos marrja parasysh e kërkesës së prindërit që mos të hy në karantinë në Qendrën e Studenteve, ku prindri kishte kërkesa të vazhdueshëm që gjendja e tij shëndetësore nuk ishte e mirë dhe që i ndjeri ishte duke u ballafaquar, por zyrtaret e institucioneve nuk morrën parasysh kërkesën dhe shqetësimin e prindërit të të ndjerit, sa që kjo përfundoj me fatalitet”.

AVONET, ka ngritur shqetësimin se Ministria e Shëndetësie nuk është duke menaxhuar mirë situatën e pandemisë COVID-19, ku disa nga të kthyerit në vendlindje, nuk u trajtoheshin të barabartë duke bërë diskriminim dhe favorizim, që disa nuk u lejoheshin të vetizoloheshin ne shtëpi për arsyeje shëndetësor, (rasti i fundit është dëshmi), poashtu ka raste kur edhe pjesëtaret e Polices së Kosovës janë mbajtur në karantinë në Qendrën e Studentëve në Prishtinë edhe pse atyre ju lejohet të mos jenë në karantinë.

“Keqmenaxhimi i situatës së pandemisë COVID-19 jo veç që ka krijuar problem në ekonomi, shëndet, por është keqmenaxhuar edhe ajo financiare, gjatë kësaj periudhë ka pasur mungesë të transparencës gjatë kësaj kohe krijuar situate jo të mira dhe me probleme dhe dyshime ajo e testeve dhe duke tejkaluar kompetencat kushtetuese”, thuhet në njoftim.

Andaj, sipas tyre, humbja e jetës së një të riut nuk duhet që zyrtaret e lart në kabinetin të Qeveris Kurti të deklarohen për situatën por duhet të shihe si “një përgjegjësi ndaj detyrës dhe përgjegjësie, që kanë obligim kushtetues ndaj qytetarëve, e në këtë rast kryeministri i vendit z. Kurti, z. Sveçla dhe ministri z. Vitia, të veproj si akt moral dhe etike, e profesional që këta tre zyrtarët e lartë të Qeveris së Republikës së Kosovës të japin dorëheqje nga detyrat e tyre dhe të krijon mundësi sa më të mira dhe më ta pavarur që Prokuroria e Shtetit dhe Policia e Kosovës të zhvillojnë hetimet e tyre”.

Po ashtu ata thonë se kjo neglizhencë e institucioneve veç sa e ka ngarkuar gjendjen e pandemisë dhe ka rritur stresin dhe shqetësimin e qytetarëve. /Lajmi.net/