Koci: I kemi borxh komunitetit artistik

koci:-i-kemi-borxh-komunitetit-artistik

Avokati kosovar, Arianit Koci, ka përshëndetur veprimin e komunës së Prishtinës për ta përkrahur komunitetin artistik në kohën e pandemisë në Kosovë.

Ky është njoftimi i plotë i tij:

I kemi borxh komunitetit artistik

Përkrahja apo subvencionimi i komunitetit artistik nga ana e Komunës së Prishtinës, është një prej veprimeve më të qëlluara në kohë të pandemisë.

SĂ« pari, si shoqĂ«ri shumĂ« pak investojmĂ« nĂ« kulturĂ« dhe art. Krejt jemi orientuar nĂ« politikĂ« – dhe kjo Ă«shtĂ« njĂ«ra prej arsyeve qĂ« kemi degraduar.

Së dyti, artistët mbijetojnë nga perfomansat e tyre, rrjedhimisht nuk kanë kontrata pune; nuk mund të përfitojnë nga paga minimale e ndarë nga niveli qendror.

Sidoqoftë, edhe ata janë pjesë e kësaj shoqërie.

Madje për mua, pjesa e rëndësishme e shoqërisë.

Mbi tĂ« gjitha, shumica e artistĂ«ve qĂ« i pashĂ« nĂ« listĂ«, kanĂ« kontribuar me koncerte falas – sa herĂ« ka pasur nevojĂ«.

Prandaj, aferim Komunës së Prishtinës.

Artistëve iu kemi borxh shumë më tepër se aq.

Hapin e PrishtinĂ«s duhet t’a ndjekin edhe komunat tjera.